Piklas – voimakkaasti kasvava ikkuna- ja ovivalmistaja

Suomalainen perheyhtiö Piklas on pitkät perinteet omaava ja tulevaisuuteen vahvasti suuntaava ikkuna- ja ovivalmistaja. Piklas-ikkunoiden tuotanto alkoi Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana jo 1970-luvun alussa. Vuodesta 2006 Piklas Oy on toiminut omana yhtiönä. 

Vuonna 2014 Piklas investoi huippumoderniin ulko-ovitehtaaseen, jonka tuotanto käynnistyi laajasti vuonna 2015. Digitalisaation myötä Piklas avasi myös valmistajan oman ikkuna- ja ulko-oviverkkokaupan vuonna 2014. Markkinoilla Piklas erottautuu ”Sisustusta sisäpuolelta ja arkkitehtuuria ulkopuolelta” –teemalla ja siihen pohjautuvalla tuotevalikoimallaan.

Huhtikuussa 2017 Piklas sai Design from Finland –merkin tunnustukseksi ulko-ovimallistonsa muotoilusta sekä verkkokauppansa edistyksellisyydestä. Samalla Piklaksen ikkunoille ja ulko-oville myönnettiin suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus. Piklaksen tuotanto sijaitsee Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla.

Piklas markkinoi tuotteitaan erityisesti kuluttajille. Myynti tapahtuu oman verkkokaupan ja asennuspalveluita tarjoavan PiklasKumppani-verkoston kautta. Lisäksi Piklas toimii teollisuusyritysten kanssa – iso osa tuotteista päätyy suomalaisiin koteihin mm. talotehtaiden toimituksissa.

 

 •  

  Piklaksen digiosaaminen tuo hintaetua asiakkaille

  Kaikessa Piklaksen toiminnassa hyödynnetään digitalisaation mahdollisuuksia. Tämän ansiosta Piklas-ikkunoiden ja ovien hintataso on kuluttajalle erittäin edullinen. Tuotteiden myynti ja markkinointi tapahtuu pääosin digitaalisten kanavien kautta ja tuotannon järjestelmät on linkitetty verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmaan. Puukomponenttien valmistus, pintakäsittely, alumiinin jatkojalostus ja kokoonpano yhdistyvät digiälyllä ohjattuun tuotantoon. 

   
 •  

  Piklas Oy lyhyesti

  • Liikevaihto vuonna 2018 oli 18,2 miljoonaa euroa.
  • Ikkuna- ja ulko-oviverkkokaupan edelläkävijä.
  • Henkilöstöä keskimäärin 131, kesällä yli 150 (v. 2018).
  • Kapasiteetti kahdessa vuorossa yli 120 000 ikkunaa ja ulko-ovea vuodessa.
  • Piklas on osa PRT-Forest–konsernia, joka on suomalaisen puurakentamisen perheyhtiö.
  • Toimitusjohtaja Erkki Tolvanen.
   

 

Sisustusta sisältä, arkkitehtuuria ulkopuolelta

Piklaksen laaja tuotevalikoima kattaa niin nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat ja ulko-ovet, kuin perinteiset puu-ikkunat ja -ovet kesämökille. Oman pintakäsittelyosaamisen ansiosta Piklas pystyy tarjoamaan erittäin monipuolisen värivalikoiman ja yhtenäiset sävyt ikkunoihin ja ulko-oviin. Aidon puun arvostuksen nostamiseksi Piklas laajensi ikkunoiden puuosien kuultosävyvalikoimaa keväällä 2018.  Yksitoista puupintojen kuultosävyä tuovat väriä kodin sisustukseen ja päästävät aidon puun eloisan ja persoonallisen pinnan esille. Kaikki tuotteet valmistetaan aina mittatilaustyönä ja käsitellään asiakkaan toiveiden mukaan.

Laadun takana työtä ja tekniikkaa

Tehtaaseen ja tuotantotekniikkaan mittavasti investoinut Piklas on asiakkailleen, omistajilleen ja henkilöstölleen hyvä kumppani ja ylpeyden aihe. Erinomainen asiakaspalvelu, sekä nopeat ja täsmälliset toimitukset ovat kunnia-asioita. Tuotteita ja toimintaa kehitetään jatkuvasti koko henkilöstön tuella. ”Sisustusta sisältä ja arkkitehtuuria ulkopuolelta”–ideologian mukaisesti myös tuotteiden tyylikkääseen ulkonäköön kiinnitetään erityistä huomiota. Kokonaislaadusta kiitos kuuluu sitoutuneelle henkilökunnalle, jatkuvalle toiminnan kehittämiselle ja huippuluokan tuotannonohjaukselle. Laadun varmistamiseksi Piklaksen käytössä on sekä tilastollinen prosessinohjaus (SPC) että Lean Six Sigma.

Arvot Piklaksen toiminnan taustalla

 • Piklas pyrkii jatkuvasti kasvuun ja tuloksellisuuteen. Otamme huomioon asiakkaan tarpeet, olemme luotettava kumppani ja pidämme mitä lupaamme.
 • Teemme yhteistyötä ja toimimme tehokkaasti asiakkaidemme, tavarantoimittajiemme ja henkilöstömme kanssa.
 • Toimimme rehellisesti ja vastuullisesti kaikessa mitä teemme.
 • Kehitämme jatkuvasti osaamistamme.